Suomen Punaisen Ristin Ystävätoiminta torjuu ja helpottaa yleistä haastetta: jopa puolet suomalaisista kokee yksinäisyyttä jossain elämänvaiheessa. Yksi suurimmista ikäryhmistä ovat vanhukset – mutta he eivät suinkaan ole ainoita ystävää kaipaavia. SPR etsii ja välittää vapaaehtoisia ystäviä myös maahanmuuttajille, mielenterveyskuntoutujille, vangeille, vammaisille ja nuorille.

BBC on antanut maaliskuusta 2023 lähtien kaksi tiistaita kuukaudesta Ystävätoimintaan. Hieman päälle 80-vuotiaan ystävän kanssa on kuljettu lähikatuja, keskusteltu elämästä sen kaikissa väreissään, käyty kahvilla ja lounaalla, hoidettu kauppaostoksia ja kuultu mitä kiinnostavimpia seikkoja Turun historiasta.  Ystävätoiminta antaa kahteen suuntaan.

 

Jokainen yritys on potentiaalinen muutosvoima

Kukin yritys toteuttaa vastuullisuutta omalla tavallaan – tai on toteuttamatta. Tärkeintä yritysvastuullisuudessa on, että vaikuttamisen keinot ja väylät lähtevät yrityksen aidoista arvoista ja ajattelusta. Päälleliimattu vastuullisuus ei motivoi eikä ole viestinnällisesti kestävää.

Toteutui vastuullisuus miten hyvänsä, on yrityksissä valtava muutosvoima.

Vastuullisuustekoja voi tehdä niin rahallisesti kuin ajallisesti. Jo pelkästään yksinäisyysilmiötä ajatellen on kiehtova ajatus, kuinka paljon yksinäisyyttä voi taittua jo yhden organisaation voimin: Kun 50 hengen yrityksen työntekijät antavat yhden päivän kuussa vapaaehtoistoimintaan, on vaikutus merkittävä. Siksi oli erityisen ilahduttava kuulla, että SPR:n verkostossa on yrityksiä, joiden työntekijät käyvät säännöllisesti mm. ulkoiluttamassa palvelutalojen vanhuksia.

 

Miten teidän yrityksenne toteuttaa  vastuullisuutta ja miten siitä viestitään?

Vastuullisuutta ei kannata suorittaa, mutta siitä kannattaa keskustella organisaation sisällä, hakea omat parhaat käytänteet ja viestiä vastuullisuudesta ulospäin (myös aiheista, joissa ollaan vasta matkalla tai kipuillaan). Konsultointia ja sparrausta vastuullisuusviestinnän teemoihin saat BBC:ltä.

🌼 Ystävällisin terveisin, Riina

 

Lisää vastuullisuusviestinnästä jutussa Vastuullisuusviestintä vaatii kykyä sietää keskeneräisyyttä. 

 

 

 

 

Takaisin blogiin